Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Με συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών έργων που φιλοτέχνησαν μαθητές, bazaar για φιλανθρωπικούς σκοπούς και παιδικές παραστάσεις συνεχίζονται στο Δήμο Θεσσαλονίκης ενόψει των Χριστουγέννων εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.
 Συγκεκριμένα:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης αύριο, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013, από τις 11.00 έως και τις 15.00, στο φουαγιέ του Δημαρχείου.

Το πρόγραμμα, που επιμελήθηκε η Δημοτική Πινακοθήκη  (Casa Bianca) έχει ελεύθερη είσοδο και διαμορφώνεται ως εξής:
  • 11.00 - Χορωδία του Ψυχαγωγικού Κέντρου του Δήμου Θεσσαλονίκης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες με χοράρχη τον Γιάννη Ιωσηφίδη
  • 11.30 - Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης
  • 12.15 - Χορωδία παιδιών του Κέντρου Α.Μ.Ε.Α «Ο Σωτήρ»
  • Το 4ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Πυλαίας θα εκθέσει τα έργα χαρακτικής που φιλοτέχνησαν οι μαθητές του μετά από  διδασκαλία των εθελοντριών χαρακτριών Χαράς Μπούκα, Φωτεινής Κουρόγλου, Βίκυς Γκιούλου, Μαρίνας Βαπόρη και της πολύτιμης βοήθειας των δασκάλων του Ιωάννας Κατσιαβριά, Μάγδας Κοντούλη, Πόπης Μπούμπα, Γιώργου Ιωακειμίδη, Ελένης Γαλλή, Παύλου  Χαραβιτσίδη και Παντελή Πετίδη
  • Η Ελληνογαλλική Σχολή «Καλαμαρί» θα παρουσιάσει έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του Γυμνασίου με διδάσκουσα την εικαστικό Ευστρατία Σουραβλά καθώς και χριστουγεννιάτικες κάρτες
  • Θα εκτεθούν οι δημιουργίες των παιδιών Α.Μ.Ε.Α. «Ο Σωτήρ»
  • Εργαστήρια (δημιουργία χριστουγεννιάτικων στολιδιών, καρτών, χαρακτικών και face painting) από εθελοντές εικαστικούς, με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Στέλλας Μανικάτη.
  • Η εικαστικός Ευαγγελία Δημητρίου θα εκθέσει και θα  κατασκευάσει κούκλες από ανακυκλώσιμα υλικά
  • Η Κατερίνα Κλεάρχου θα αφηγηθεί τέσσερα λαϊκά χριστουγεννιάτικα παραμύθια
  • Προβολή του πρώτου ασπρόμαυρου κινούμενου σχεδίου με θέμα τα Χριστούγεννα («Mickey's Good Deed, 1932»)
  • Βazaar  εκδόσεων και αφισών της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης και των  χριστουγεννιάτικων καρτών του εικαστικού Φώτιου Μπάλα. Τα έσοδα του bazaar θα διατεθούν για τις ανάγκες του εθελοντικού Οργανισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
  •  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενώ οι επισκέπτες μπορούν στην είσοδο να φέρνουν μαζί τους τρόφιμα μακράς διάρκειας και βιβλία για τον ίδιο σκοπό.
  •  
  •  
  • «ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
    ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

     

    Συναυλία υπό τον τίτλο «Φωνές των Χριστουγέννων» με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013, στις 18:30, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».
    Η εκδήλωση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με την εταιρία «The Human Voice», η οποία δημιουργήθηκε το 2011 στο Βερολίνο από τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη.
    Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα δοθεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα
     «Μέριμνα παιδιού» στη Θεσσαλονίκη.
    Συντελεστές παράστασης: Σόνια Θεοδωρίδου, May Roosevelt
    Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης – Διεύθυνση: Θεόδωρος Ορφανίδης
    Χορωδία Νέων και Παιδική Χορωδία «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος», Χορωδία «Κοραής», Χορωδία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βεροίας «Αιγές», Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Επανωμής. Συμμετέχουν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου «Ανατόλια» Επαγγελματική & Ερασιτεχνική Σχολή Χορού Φυλλίς Μάντζιαρη. Διδασκαλίες Χορογραφιών: Φυλλίς Μάντζιαρη & Όλγα Κυριακοπούλου

    Εισιτήρια προπωλούνται στο εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους στις τιμές των 10€ (ενηλίκων) και των 5€ (παιδικό). Η τιμή εισιτηρίου για ανέργους ανέρχεται στα 8 € και των ομαδικών εισιτηρίων για γκρουπ άνω των 20 ατόμων στα 6,5 €. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2310. 411727.


    «ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
    ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

     

    Το παραμύθι του Ντούγκλαντ Στιρ "Το Δεντράκι των Χριστουγέννων" μελοποίησαν και θα παρουσιάσουν οι σπουδαστές της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης και οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου, αύριο, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013. Την εορταστική εκδήλωση ενόψει των Χριστουγέννων διοργανώνει το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 19:00, στο Θέατρο "ΑΝΕΤΟΝ".



  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου