Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN 21 MARTIOY

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, και στη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος με τα παιδιά - άτομα με το σύνδρομο down και οι οικογένειές τους διοργανώνουν τριήμερες εκδηλώσεις, στις οποίες καλούν τους Θεσσαλονικείς να τις παρακολουθήσουν. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεως έχει ως εξής:

Σάββατο 21 Μαρτίου

Από τις 10-2 μ.μ. τουρνουά bowling με τη συμμετοχή φορέων αναπηρίας στην Πυλαία, στις 5-6 μ.μ. συζήτηση με θέμα «ο κερατόκωνος στα άτομα με σύνδρομο Down – νέες προσεγγίσεις» θα γίνει στο αμφιθέατρο του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης (πλατεία Ιπποδρομίου).



Στις 6:30 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με έργα παιδιών- ατόμων με σύνδρομο down, στο Φουαγιέ του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης (πλατεία Ιπποδρομίου). Στις 8 μ.μ. προβολή του Ντοκιμαντέρ «Μέσα από τα μάτια μου», με τη συμμετοχή παιδιών με σύνδρομο down σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σαββαϊδη.

Κυριακή 22 Μαρτίου
Στις 7:30 μ.μ. Live make over και επίδειξη μόδας της stylist Κατερίνας Δαούλκα, με τη συμμετοχή πέντε νεαρών γυναικών με σύνδρομο down σε αίθουσα εκδηλώσεων εστιατορίου.

Τέλος, στον ποδοσφαιρικό αγώνα της ΠΑΕ Ηρακλής της Κυριακής, 11 νεαρά άτομα με σύνδρομο down, θα συνοδεύσουν τους ποδοσφαιριστές του «Ηρακλή» στο γήπεδο πριν από την έναρξη του αγώνα.



Δευτέρα 23 Μαρτίου

Από τις 8:30 π.μ. έως τις 2 μ.μ. εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γ΄ Σώμα Στρατού/NRDC, στον προαύλιο χώρο του Γ΄Σ.Σ. (λεωφόρος Στρατού).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου