Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

12η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "Τιμώμενοι: Αναγνωστάκης, Λορεντζάτος και Κουμανταρέας - που έφυγε νωρίς... "

thessaloniki-ola-gia-tin-12i-diethni-ekthesi-bibliou

Τετρακόσιοι εκθέτες, 200 εκδότες και επαγγελματίες του κλάδου του βιβλίου: η 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου κάνει αυλαία στα περίπτερα 13 και 15 της ΔΕΘ - Hellexpo (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό). Εγκαινιάζεται το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Μαΐου και θα διαρκέσει ως και το βράδυ της Κυριακής 10 Μαΐου.
Τιμώμενοι: Αναγνωστάκης, Λορεντζάτος και Κουμανταρέας - που έφυγε νωρίς...

Τιμώμενοι λογοτέχνες ορίστηκαν, στη φετινή διοργάνωση: ο Μανόλης Αναγνωστάκης, ο κριτικός, δοκιμιογράφος και ποιητής Ζήσιμος Λορεντζάτος, ο πρόσφατα χαμένος Μένης Κουμανταρέας και ο Θεσσαλονικιός λογοτέχνης Αλμπέρτος Ναρ (με αφορμή και τα 10 χρόνια από τον θάνατό του).
   Η 12η Διεθνής ΄Εκθεση Βιβλίου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αφιέρωμα στην Ιβηροαμερικάνικη λογοτεχνία, αφιέρωμα στη σχέση του βιβλίου με τις τέχνες, την παιδική και εφηβική γωνιά, τη συμμετοχή 19 χωρών ως προς την ξένη λογοτεχνία, τις εκδηλώσεις των εκδοτών κ.α.



Τιμητική εκδήλωση στο Μανόλη Αναγνωστάκη.
Το αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή θα ξεκινήσει με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης που θα παρουσιάσει το ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη «Κι ήθελε ακόμη…», σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και διεύθυνση Κλεάνθη Ζαρίμπα.
Αμέσως μετά ακολουθεί :«Οι στίχοι αυτοί δεν ήταν οι τελευταίοι. Ο Αναγνωστάκης ανάμεσά μας»Συζήτηση για τον Μανόλη Αναγνωστάκη και το έργο του, με αφορμή την επέτειοτων 90 χρόνων από τη γέννησή του και των 10 χρόνων από το θάνατό του (ΈτοςΜανόλη Αναγνωστάκη 2015).Ομιλητές: Χάρης Βλαβιανός, ποιητής και εκδότης του περιοδικού «Ποιητική»,Θανάσης Χειμωνάς, συγγραφέας, Μιχάλης Μπακογιάννης, επίκ. καθηγητής Νεοελλ.Φιλολογίας ΑΠΘ. Συντονισμός: Βενετία Αποστολίδου, συγγραφέας, επίκ. καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ.
Η βραδιά θα κλείσει …Διαβάζοντας «μελωδικά» ΑναγνωστάκηΑμέσως μετά, τρεις νέες ποιήτριες της Θεσσαλονίκης, η Ειρήνη Βακαλοπούλου, η Δώρα Κασκάλη και η Γεωργία Τρούλη, διαβάσουν ποιήματα του Μανόλη Αναγνωστάκη με τη συνοδεία μουσικής από τον βιολοντσελίστα Χρήστο Γρίμπα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου 2015, ώρα 20:00-22:00 στο Περίπτερο 13- Αίθουσα «Βιβλίο και Τέχνες», στην 12ηΔιεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου