Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - 4ΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 8 ΕΩΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ



Τη διοργάνωση κύκλου εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8η Μαρτίου), υπό το γενικότερο τίτλο «Από γυναίκες σε γυναίκες - Πολιτισμός είναι η θέση της γυναίκας στην κοινωνία», ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει:

Συζήτηση με θέμα «Από τον Πάρη της Τροίας στον Ολάντ της Γαλλίας» (8 Μαρτίου, από τις 18.00 έως τις 20.30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου.

Συναυλία της αμερικανίδας ερμηνεύτριας Sheila Jordan με τη συνοδεία του σχήματος Lakis Tzimkas & Friends (8 Μαρτίου, στις 21.30, στην Αίθουσα Δοκιμών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης). Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ το κανονικό και 7 ευρώ το φοιτητικό.

«Κυριακή με σινεμά, σάντουιτς και μπύρα» (9 Μαρτίου, από 15:00 έως 22:00 στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος»). Θα προβληθούν οι ταινίες «Γερτρούδη» του Carl Dreyer, «A woman under influence» του John Cassavetes και «Αυτόχειρες Παρθένοι» της Sofia Coppola. Θα ακολουθήσει συζήτηση και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τιμητική εκδήλωση για τις γυναίκες ηθοποιούς της πόλης Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Φιλαρέτη Κομνηνού, Θέμιδα Μπαζάκα, Ανέζα Παπαδοπούλου, Λυδία Φωτοπούλου και Σοφία Φιλιππίδου με τίτλο: «Θεσσαλονίκη - Αθήνα και πάλι πίσω» (10 Μαρτίου, στις 19.00, Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: «Γυναίκες δημιουργοί στα χρόνια της Ρώσικης Πρωτοπορίας» (11 Μαρτίου, στις 16.00, στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με δωρεάν ξενάγηση). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Μαΐου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου