Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΕΞΥΠΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ" - 6 ΜΑΡΤΙΟΥ


«Εξυπνοι δρόμοι για μια ανθρώπινη πόλη», το βιβλίο του Σ. Κωνσταντινίδη
Την πρώτη επίσημη ανοιχτή παρουσίαση του βιβλίου του «Έξυπνοι δρόμοι για μια ανθρώπινη πόλη» στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει ο συγκοινωνιολόγος, Σταύρος Κωνσταντινίδης και η ATHENS VOICE Books.

Για πρώτη φορά μάλιστα οπτικοποιούνται οι «έξυπνοι δρόμοι» και «ζωντανεύουν» οι ιδέες για να γίνουν αντιληπτά από όλους τα αποτελέσματα των φτηνών έως ανέξοδων παρεμβάσεων στη λειτουργία των πόλεων, που προτείνει ο συγγραφέας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, στο εστιατόριο «Πανελλήνιον» (Δόξης 1 & Σαλαμίνος 4, Λαδάδικα) στις 19.00.

Συμμετέχουν και μιλούν για την πόλη ο συγκοινωνιολόγος καθηγητής του ΑΠΘ Σπύρος Βούγιας, ο πολεοδόμος καθηγητής του ΑΠΘ Νίκος Παπαμίχος, ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης, ο βουλευτής και συγγραφέας (που προλόγισε και το βιβλίο) Πέτρος Τατσόπουλος και η δημοσιογράφος Χριστίνα Ταχιάου. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Στέφανος Τσιτσόπουλος.

Έχουν προσκληθεί στο σύνολό τους οι αυτοδιοικητικοί φορείς της Θεσσαλονίκης (δημοτικές αρχές, υποψήφιοι δήμαρχοι, περιφερειακές αρχές, υποψήφιοι περιφερειάρχες, επικεφαλής εμπλεκόμενων φορέων), προκειμένου να συζητηθούν προβλήματα λειτουργίας των Δήμων, που έχουν σχέση με το κυκλοφοριακό και την καθημερινότητα στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα «ζωντανέψουν» τρεις από τις συνολικά 29 προτάσεις που καταθέτει ο Σταύρος Κωνσταντινίδης για τη βελτίωση της καθημερινότητας στα αστικά κέντρα, με τη μέθοδο του animation και με εντυπωσιακά γραφικά, ενώ θα γίνει και προβολή βίντεο με αναπαράσταση των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή των λύσεων που προτείνονται στο πρώτο «εγχειρίδιο καλών πρακτικών για τις ελληνικές πόλεις».

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014  στις 19.00  
στο εστιατόριο «Πανελλήνιον» 
(Δόξης 1 & Σαλαμίνος 4, Λαδάδικα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου