Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

EUROPE DIRECT 2020 ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ""Ευρώπη 2020: Παρουσίαση Προγραμμάτων Horizon2020 και Erasmus+" ΠΕΜΠΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 17.30.
















"Ευρώπη 2020: Παρουσίαση Προγραμμάτων Horizon2020 και Erasmus+".



Η ημερίδα αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους 2014 και των αντίστοιχων που θα διοργανωθούν, συνδιοργανωθούν ή θα συμμετάσχει το Κέντρο μας στο έτος 2015.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μέσω της εκπροσώπου του κυρίας Μαρίας Πασχαλίδου, Πρόεδρος ΚΕΔΗΘ, και του νόμιμου εκπροσώπου του Europe Direct Δήμου Θεσσαλονίκης, κυρίου Χασδάι Καπόν, Αντιδημάρχου Οικονομικών και Ανάπτυξης.
Οι εναρκτήριες εισηγήσεις του κ. Αργύριου Περουλάκη, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Ελλάδα, και του κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλου, Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα , θα εκθέσουν τις προτεραιότητες και τις πολιτικές που έχουν τεθεί για το "Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης 2015" και θα προϊδεάσουν το κοινό για το τι μπορούμε να περιμένουμε ως Ευρωπαίοι πολίτες.
Στη συνέχεια εξιδεικευμένοι εισηγητές - ομιλητές από συνεργαζόμενους φορείς, θα αναπτύξουν τις θεματικές τους απευθυνόμενοι στο ευρύ κοινό με στόχο την ενημέρωσή τους για το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ, για την Έρευνα και την Καινοτομία, και τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους κινείται, "Horizon 2020" και "Marie Curie", αλλά και για το νέο πρόγραμμα της ΕΕ, 2014 - 2020, που αφορά την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, Erasmus+.
Μετά από κάθε εισήγηση οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν τις απορίες που πιθανόν να δημιουργηθούν, προκειμένου να σχηματίσουν ολοκληρωμένη άποψη για τα θέματα που θα τεθούν.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους το επιθυμούν.
Για περισσότερες πληφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο facebook





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου